En sak som skulle vara bra när man sitter och jobbar framför datorn är att kunna ha möjligheten att släppa fokus från andra digitala enheter såsom telefonen. Att de väsentliga funktioner som en smartphone har också fanns på datorn.

Nu finns den möjligheten för de som har en Android-telefon och en dator som har Windows 10. I telefonen installerar du appen ”Din Telefon”. Appen hittar du genom att söka på app-namnet i Googles app-butik, Google Play. På datorn, i Windows 10, så söker du i Store efter appen ”Din Telefonen”. Du installerar alltså appen på båda enheterna, men innan du gör det så bör du säkerställa att dina enheter uppfyller nedanstående kriterier.

Dessa kriterier måste uppfyllas innan man kan få tillgång till samtalsfunktionen:

  • I nuläget så verkar det som att man, i Windows, måste vara med i Windows Insider Program och detta med egenskapen ”Fast ring”, så att man får de tidiga uppdateringarna, tidiga beta-versioner som fortfarande är under utveckling.
  • Android 7.0 eller senare
  • Windows 10 PC med Bluetooth
  • 19H1build eller nyare
  • Minst Windows 10 build 18362.356

Bluetooth-kopplingen används vid samtal. Sms och bildöverföring går över Wifi. Så behöver du inte ha samtals-funktionen då behöver du inte ha bluetooth. Inte heller ovanstående kriterier, inte heller Insider Program, tror jag – måste jag tillägga.

Jag har testat samtalsfunktionen och den fungerar bra. Dock så sa den jag pratade med att det var lite eko. Detta kanske har med hur själva datorn är konstruerad, hur eller var högtalarna sitter. Men en bra funktion var att man kunde byta till telefonen mitt under samtalet. Man tar helt enkelt över samtalet med telefonen genom att välja enhet på telefonen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + tre =