Är arbetsförmedlingen en hjälptjänst eller en kontrolltjänst?

Vi, de flesta i Sverige, har det ganska bra. Det är inte så att vi måste kämpa för att få mat på bordet – som det kanske var för många på t.ex. 1800-talet. Vi är ganska, om jag får säga det, bortskämda. Nu menar jag generellt och den grupp som har en medelinkomst, och över det, i Sverige.

Men de som har det bra vill ha det ännu bättre, även jag. Man vänjer sig, man ställer nya krav, på vad samhället kan erbjuda i stöd och bidrag. Det är lätt att ta till sig förbättringar – försämringar desto svårare. Något som jag måste göra är att ändra inställning till samhället och dess skyddsnät. Jag måste börja kämpa mer själv när det gäller inkomst och jobb. För det finns de som är i större behov av stöd än vad jag är.

Men det känns lite snopet att få ett nej vid en ansökan till ett bidrag. Och kanske att jag då tänker att ”lite mer hjälp skulle jag gärna motta från arbetsförmedlingen”. Men men, som sagt, jag har det ganska bra, eller väldigt bra, och jag kan nog inte förvänta mig att samhället ska servera mig den sysselsättning som passar mig. Jag vet inte.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =