Vilken kaffesort tycker du är godast?

Sitter framför datorn och får inte jättemycket gjort. Hmm.. Jag funderar så det knakar på hur jag ska komma igång med en egen webbyrå. När jag söker på ordet ”hemsida” på google så får man ju hur mycket resultat som helst (eller heter det stort resultat?). Det verkar vara denna verksamhets specialitet att annonsera på google. De skriker efter jobb. Jag skriker efter jobb. Jag har inte råd att lägga så mycket pengar på annonsering och min hemsida har inte så mycket att ge – än. Så – hur kommer man igång med ett eget webbutvecklingsföretag? Att komma högt upp i sökning utan annons är ju bara att glömma. Jag funderar inte bara på att just starta en webbyrå, jag försöker komma på nån typ av applikation som kan ge resultat. Men det är ju 2019, inte 2001.

För mig har det digitala blivit lite utav en stötesten. Jag gillar tekniken, att lösa problem, men jag kommer inte någonvart, rent jobbmässigt. Inga pengar kommer in. Känns mer som en hobby. Och jag ställer mig lite tveksam till hur viktig den digitala tekniken är. Hjälper den eller stjälper den? Och en annan sak – hur viktigt är det med en hemsida för ett litet företag nu för tiden? Det finns ju så många andra digitala ”kanaler” att synas i. Men hur bra är dessa? Det krävs ju att folk använder just dessa kanaler för att företaget ska få den uppmärksamhet som det vill ha. Jag vet inte. I vissa fall känns det som att vi lägger lite onödigt mycket tid och pengar på det digitala. Vi har lite för stor tilltro till det. Jag är aningen pragmatiskt i detta fall eftersom det just är webbteknik som jag vill syssla med.

När det gäller den digitala tekniken generellt så tycker jag att vi som samhälle borde hålla i hästarna lite hårdare. Det är ju bara teknik. Inget märkvärdigt egentligen. Men det är väldigt lätt att fastna i – t.ex. smartphones, de är ju typ beroendeframkallande. Informationen är beroendeframkallande, känns det nästan som.

Nu till inläggets rubrik.

Under min tid som webbutvecklare så har det blivit ett antal koppar svart kaffe. Just nu dricker jag en kaffesort som heter Cafego, skånerost, och den är helt ok. Annars är jag inne mycket på Arvid Nordquist. Vet inte vilken jag tycker är godast, men visst är det skillnad på kaffe och kaffe.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =